Раница с колела- хит на пазара в Димитровград
Раница с колела- хит на пазара в Димитровград / DarikNews

Раници с колелца са хит на димитровградския пазар тази есен в предучилищната треска, която вече е завзела и търговци и купувачи. 30 лева струва модерната ученическа чанта, която наподобява пътнически куфар. На тази цена са и ортопедичните. От 5 лева започнат цените за раница до марковите, които могат да струват и над 80 лева. Масово се купуват тези от 14-17 лв., защото хората вече знаят, че най-евтините са боклуци, а скъпите, дори и да са качествени, не са им по джоба, коментират търговците. Днес те отчитат ръст в продажбите, предвид предстоящото откриване на новата учебна година.

И тази есен неделният пазар в Димитровград си остава едно от най-евтините места за пазаруване. За 100-150 лева можете да приготвите детето си за училище, ако отделите 2-3 часа за обиколка на 9-те сектора на тържището, споделят родители. Дънки и блузка, ризка или пуловер могат да се вземат за 20 лева. Цените на маратонките са средно 20-25 лв. Спортните екипи масово са на цени от 5 лв. до 15 лв. На тази цена можете да се обзаведете и с дънки или панталон, в зависимост от това къде точно ще пазарувате. Най-евтино е на т. нар. туптан пазар и в новия сектор. Там са търговците на едро, но масите са най-неугледни и няма къде да премерите, предупреждават редовните посетители. Въпреки това явно цената е определяща, защото точно в този сектор е и най-голямото стълпотворение. Цените на стоките започват от 2 лева за блуза, примерно, а дънките са по 5-10 лв.

Раница с колела хит на пазара в Димитровград
netinfo

В първите редици на димитровградското тържище повечето търговски маси са превърнати в луксозни павилиони с уредени съблекални, но пък цените на стоките, които предлагат, са по-високи, коментират редовни купувачи. И в тези участъци може да попаднете на разпродажби, в които цените са от 2 лв. до 10 лв. и да си напазарувате качествена българска стока.

Общинският пазар в Димитровград е разположен върху 75 дка. Уредени са 9 сектора, маркирани съответно с букви от А до И. 2 120 са търговските места- маси и павилиони, плюс 32 обекта за обществено хранене и 160 маси в сектора за земеделска продукция, информират от управата на тържището.