Яшо Минков стана зам.-кмет на Димитровград
Яшо Минков стана зам.-кмет на Димитровград / Снимка: segabg.com

Нов заместник кмет има Община Димитровград от днес - Яшо Минков. Той ще работи основно в ресора "Европейски програми и международно сътрудничество".

Яшо Минков е бил народен представител в 37-то и 38-то Народно събрание от Хасковски избирателен район. Член на комисиите по икономическа политика, бюджет и финанси и външна политика. И през двата си мандата е избиран за член на Постоянната делегация на българския парламент в Съвета на Европа, където е член на комисиите по икономическа политика, бюджет и финанси и комисията по местно самоуправление и местни власти.

От 2004 до 2009г. работи в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Участвал е в разработването на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2014“ и в Оперативна програма „Трансгранично сътрудничество“ /IPA/ - технически и финансов мониторинг на оперативните програми и проектите по тях във връзка и при спазване на националното законодателство и Регламентите на ЕС. Член на работната група за  изработване и изпълнение на Процедури за Оценка и Анализ на Риска на Мониторинговия комитет на ОПРР. Представител на МРРБ в проект на ОИСР за местно развитие и система от индикатори – Тренто, Италия.

През 2008г. става член на Консултативния съвет на Института за управление на програми и проекти. Като експерт по регионално развитие участва като юрист и икономист в изготвянето и управлението на над десет проекта, финансирани по Структурните фондове на ЕС.