Първо редовно заседание провежда новият Общински съвет в Димитровград
Първо редовно заседание провежда новият Общински съвет в Димитровград / Дарик радио-Хасково, Архив
Първо редовно заседание провежда новият Общински съвет в Димитровград
82931
Първо редовно заседание провежда новият Общински съвет в Димитровград
  • Първо редовно заседание провежда новият Общински съвет в Димитровград

Първото си редовно заседание провежда днес новоизбраният общински съвет в Димитровград. 24 са докладните, включени от Председателския съвет в проекта за дневен ред, като се очаква да бъде гласувана и една извънредна, съобщи председателят Гергана Кръстева.

В началото на сесията тържествена клетва ще положи Снежана Ангелова, която Общинската избирателна комисия обяви със свое решение за избран съветник, след като отстрани първия в листата на коалиция „Да за Димитровград” Стефан Димитров с мотива, че не е положил клетва. Казусът е много сложен, тече обжалване и затова въпросът дали Стефан Димитров ще е съветник, все още е висящ, но г-жа Ангелова ще положи клетва, коментира Гергана Кръстева.

Повечето от докладните за днешната сесия логично са от организационно-технически характер и касаят структурирането на постоянни комисии, избор на представители на общинския съвет в общински дружества, организации и комисии, както и избор на комисия, която ще работи по актуализация на правилника, посочи Гергана Кръстева.

Постоянните комисии на местния парламент в Димитровград да останат 11 на брой, като запазят и наименованията си, е предложеният проект за решение. От поименния им състав е видно, че ГЕРБ иска председателските места в 6 от комисиите, по 2 председателски места има за „Да за Димитровград” и БСП, едно за БДЦ.

Останалите точки от дневния ред касаят актуализация на общинския бюджет, упълномощаване на кмета Иво Димов за издаване на запис на заповед по спечелен проект, съгласуване на предложения за отпускане на персонални пенсии от Министерски съвет, утвърждаване на стипендиите за финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби за 2015 година по общинската наредба, увеличение в трудовите възнаграждения на кмета на общината и кметове на кметства в община Димитровград, промени в числеността и структурата на общинската администрация и промяна в ценоразписа за продажба на дървесината, добита от горски територии –общинска собственост. Председателят Гергана Кръстева чуйте в приложения файл.