Асфалтова база, първа копка
Асфалтова база, първа копка / Дарик радио-Хасково
Първа копка на нова Асфалтова база за 5 млн. лв. в област Хасково
92932
Първа копка на нова Асфалтова база за 5 млн. лв. в област Хасково
  • Първа копка на нова Асфалтова база за 5 млн. лв. в област Хасково
Първа копка за поредната голяма чуждестранна инвестиция в община Димитровград бе направена днес. В района на новата индустриалната зона край село Крепост четвъртата си асфалтова база в страната изгражда австрийска компания, която е петата в Европа в строителния бранш. Инвестицията в област Хасково е на стойност 5 милиона лева, като ще бъдат разкрити около 100 нови работни места. Строителството на базата трябва да приключи за 3-4 месеца.
Кметът на Димитровград Иво Димов подчерта, че това е втората голяма инвестиция в рамките на година, след като в непосредствена близост до мястото на първата копка, вече се строи завод за автомобилни части, в който ще бъдат заети 3 000 души. Следващата седмица предстои първа копка и за още един нов завод на турска компания, а скоро в същия район ще бъде изградена и фабрика за текстил. Очакват се още две нови компании, които предстои да вземат скоро окончателно решение да инвестират в района, посочи димитровградският кмет Иво Димов.

Първа копка за нова асфалтова база
Дарик радио-Хасково

Областният управител Минко Ангелов увери, че се работи за възможно най-бързото изграждане на кръгово кръстовище на пътя Хасково – Димитровград, за да бъде улеснен достъпът до обектите на инвеститорите. Той съобщи, че миналата седмица е разговарял по този въпрос със служебния премиер Огнян Герджиков, а днес му предстои среща по темата и с ръководството на АПИ.

Първа копка за нова асфалтова база
Дарик радио-Хасково

“Само за 8 месеца имаме три големи инвестиции в община Димитровград- миналото лято направихме първата копка на завода, който вече се строи и се набират работници и служители, днес правим първа копка за нова база на компания, която е лидер в своя бранш в Европа, посочи водачът на листата на ГЕРБ с кандидати за народни представители Делян Добрев. Това не е първа копка на инфраструктурен обект, а на предприятие, което ще разкрива нови работни места. Изпълняваме обещанията си. Следващата седмица предстои първа копка и за друга голяма инвестиция, подчерта той и поздрави димитровградския кмет Иво Димов и екипа му.

Делян Добрев
Дарик радио-Хасково

Димитровградският кмет също благодари на всички, съдействали за реализиране на инвестицията, сред които посочи екс областния управител Станислав Дечев, втори в листата на ГЕРБ в Хасково, помогнал за бързото придвижване на документацията и съгласувателните процедури. За 22 март е насрочена церемонията за следващата първата копка от чуждестранен инвеститор, който ще строи завод и ще разкрива нови работни места в този район, съобщи Иво Димов.