ПТП между товарни коли затвори АМ Марица при Харманли
ПТП между товарни коли затвори АМ Марица при Харманли / Областна администрация-Хасково, Архив

Обстановката в Хасковска област остава сложна при зимни условия. Всички пътища са проходими. Има въведени частични ограничения за движение. Първото от тях е, заради ПТП между товарни автомобили на 75 км на АМ ”Марица” при Харманли. Там временно се отклонява движението от Свиленград за Пловдив. Отклонението се прави при пътен възел Любимец, движението става по стария път за Харманли. Екипите на КАТ работят на мястото на катастрофата. Няма загинали, материалните щети са сериозни, информират от областната администрация.

Заради навявания временно е затворена отсечката Болярово-Въгларово. Там дежурните екипи работят непрекъснато, но поради силния вятър все още не е възможно пътят да бъде отворен за движение.

На още едно място в областта има временно затворени пътни отсечки. В община Ивайловград се работи отварянето на пътищата към селата Мандрица, Пастрок, Долно Луково и Железино. Вече е отстранено снегонавяването на пътя за Радиево, община Димитровград, и там движението е възстановено.

За целия 7 януари за Хасковска област остава в сила жълт код за опасно ниски температури и силен вятър. Препоръката на областния управител на Хасково Станислав Дечев и на оглавявания от него кризисен щаб е да не предприемате пътувания, ако не са крайно  наложителни.

 

Във всички населени места в региона има електричество, водоподаването също е нормално. Снабдяването е осигурено. Екипите на Спешна помощ и болниците са в готовност и работят.