Проверяват децата Знаят ли български език
Проверяват децата Знаят ли български език / netinfo

Ученически конкурс за съчинение обявава димитровградската Езикова гимназия „Д-р Иван Богорор”. Надпреварат е част от проект спечелен от училището на тема „Знаем ли български език”. Разработката е част от Националната програма „Училщето- територия на учениците”.

Конкурсът ще бъде в две възрастови групи. За деца на възраст 5 и 6 клас заданието е да напишат съчинение на тема „Блага дума железни врата отврая”, а втората група - 7 и 8 клас ще пише съчинение разсъждение на тема „Езикът без който не можем”.

Творбите ще се предават в гимназията до 20 март. Класиралите се от първо до 20 място ще бъдат поканени за финален кръг, който ще бъде на 19 април и ще е под формата на тест по български език.

За всички класирали се за финалния кръг ще има поощрения. След финалния кръг класиралите се на първите три места в двете групи ще получат награди. Заелите Второ и Трето място ще получат мобилен телефон, а първенците цифров фотоапарата.

Нагарди ще има за учителите на най- добре представителите се ученици, както и за най-активно училище, отново в двете възрастови групи. За тях е предвидено DVD.