Иво Димов посрещна представители на ТУ-Варна
Иво Димов посрещна представители на ТУ-Варна / Община Димитровград
Проучват интереса за филиал на ВУЗ в Димитровград
92498
Проучват интереса за филиал на ВУЗ в Димитровград
  • Проучват интереса за филиал на ВУЗ в Димитровград
Проучване за евентуалното откриване на филиал на висше учебно заведение в Димитровград ще предприеме общината. Това съобщи за Дарик кметът Иво Димов. Целта е да се установи какъв би бил интересът сред подрастващите и техните родители, уточни той.
Откриването на филиал на висше учебно заведение в Димитровград е бавна, сложна и дълга процедура, като тази идея не би могла да бъде реализирана през тази или дори следващата година. Това коментира  за Дарик кметът на община Димитровград Иво Димов, който миналата седмица се срещна със заместник-ректора на Технически университет, Варна Иван Русев и завеждащия отдел „Международно сътрудничество”  проф. д-р Христо Скулев. Те заявиха желание да открият филиал в Димитровград, такова е и желанието на общината, като разполагаме с подходящи помещения- сградата на бившата строителна гимназия, която вече е общинска и тази на бившия минен техникум, която все още е държавна собственост, разказа Иво Димов. Според него е още рано да бъде коментиран въпросът за конкретна сграда, в която би могъл да се помещава такъв филиал.
От друга страна с идването на инвеститори в община Димитровград необходимостта от квалифицирани технически кадри става все по-голяма, допълни той.  Чуйте го в приложения файл.