Протестът в Харманли: Пришълците вън!
Протестът в Харманли: Пришълците вън! / Дарик радио, Хасково
Протестът в Харманли: Пришълците вън!
89411
Протестът в Харманли: Пришълците вън!
  • Протестът в Харманли: Пришълците вън!

Незабавно закриване на всички бежански лагери в страната и връщане на настанените в тях там, откъдето са дошли- обратно в Турция. За това призова евродепутатът и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. Стотици се включиха в шествието от Културния дом до бежанския център в Харманли, което бе охранявано от внушителен брой полицаи. Лозунги: „Пришълците вън”,  „На бой за народа свой!”, „Харманли, събуди се!” скандираха участниците в шествието.

Протестът в Харманли Пришълците вън
netinfo

Специални части с каски и предпазни щитове бяха разположени пред вратите на бежанския център, но до сблъсъци не се стигна, като Джамбазки дори благодари на униформените и ги определи, като „достойни български мъже”.

Протестът в Харманли Пришълците вън
netinfo

Представителите на трите политически организации- ВМРО – БНД, НФСБ и „Атака”, организирали днешния протест, бяха категорични, че съществуването на бежанските центрове е заплаха за националната сигурност и българското общество.

Протестът в Харманли Пришълците вън
netinfo

Протестът бе провокиран от масовото сбиване на 800 настанени в центъра афганистанци и иракчани, когато бе увреден и полицейски автомобил. „Ще бъдем непреклонни в настояването си регистрационно-приемателния център да бъде преустроен от открит в закрит тип и така да бъде възстановен обликът на Харманли и обществения ред”, се казва в декларация до общинския съвет и кмета, която прочете лидерът на местната организация на ВМРО Николай Георгиев.

Протестът в Харманли Пришълците вън
netinfo

 

„Да кажем „не” на ислямското нашествие в Европа и в частност в България. Това не е бежанска вълна, а организирано преселение”, предупреди депутатът от „Атака” Магдалена Ташева. „Тези хора не са майки с деца, а брадати мъжаги и никога няма да се впишат нито в нашето, нито в европейските общества, защото няма как да прескочим векове развитие, а и нее е наша работа ”, категоричен бе Ангел Джамбазки. Протестите и общественият натиск ще продължат до приемане на исканията, каза още той.