Промени в Димитровград: от Водната кула към Благоев- през кръговото до Тракия
Промени в Димитровград: от Водната кула към Благоев- през кръговото до Тракия / DarikNews
Промени в Димитровград: от Водната кула към "Благоев"- през кръговото до Тракия
69617
Промени в Димитровград: от Водната кула към "Благоев"- през кръговото до Тракия
  • Промени в Димитровград: от Водната кула към "Благоев"- през кръговото до Тракия

Вариантите за организация на движението около Водната кула в Димитровград при старта на строежа за новото кръгово около нея и затварянето на западната тангента от надлеза бяха коментирани на работна среща в общината. Три бяха възможностите за връзка с бул. Благоев, които посочи миналата седмица кметът Иво Димов- в края на източната тангента, до новата автогара да се направи мобилно мини кръгово или съществуващият остров да бъде заличен, като и в двата случая се разреши завоят наляво и третият вариант- автомобилният поток да продължава на изток по булеварда и да прави обратен завой на кръговото до Тракия или да използва за връзка с бул. Раковски ул. Иван Вазов.

Промени в Димитровград от Водната кула към "Благоев" през кръговото до Тракия
netinfo

Недопустимо е да се разрешава левият завой към бул. Благоев там, защото това няма да реши каквито и да било проблеми с трафика, а напротив- ще създаде предпоставка за инциденти и само ще премести т. нар. пътна тапа, особено в пазарни дни, е мнението на пътния инженер Илия Запрянов. Против разрешаването на завоя са и от „Пътна полиция”, коментира заместник-кметът Светослав Стойков.

При това положение единственият възможен вариант остава действително да се използва кръговото до Тракия или ул. Иван Вазов за движението в Димитровград, а тези, които идват за пазара, ще бъдат насочвани от табели на околовръстния път директно към детелината до „Неохим” и по бул. „Раковски”, обясни кметът Иво Димов.

Промени в Димитровград от Водната кула към "Благоев" през кръговото до Тракия
netinfo

 

От фирмата изпълнител на строителните работи по изграждане на новото кръгово край водната кула рано тази сутрин събориха стълбите до водната кула, което на практика прекъсва пешеходната връзка от надлеза към бул. Благоев. Вече са входирали в общинската администрация проекта за временната организация на движението. Монтират се пътните знаци и указателни табели, съобщи заместник-кметът Светослав Стойков. Очакванията са до 10 дни западната тангента- от кулата към спортната зала, да бъде затворена за движение. Звукова картина от работната среща чуйте в приложения файл.