/ ThinkStock/Getty Images
Стилно пиротехническо шоу и илюминации ще бележат запалването на коледната елха в Хасково. Спектакълът с група ВАКАЛИ е насрочен за 12 декември, от 17:00 часа на сцената на площад „Свобода“. Днес специализирана фирма поставя украсата на елхата. Тя е жива ела в градинката до сцената.

Коледните и Новогодишните тържества в Хасково ще бъдат украсени от множество събития. Традицията ще бъде спазена и на 14 декември, в галерия „Форум“ ще бъде открита Коледната изложба на Дружеството на Хасковските художници. Читалищата също са предвидили редица празнични събития.Хор „Родна песен“ ще има концерт на 7 декември, от 18:00 часа в залата на театъра заедно с Камерния оркестър на общината.

Правят базар за Коледа в Хасково

Акцент е Коледният концерт на Камерния и Народния оркестър към общината съвместно с Теодоси Спасов и квартет „ Българска джуниър“ , който е насрочен за 21 декември, от 18:00 часа в залата на ДКТ“ Иван Димов“. На 23 декември от 11:00 часа пак в театъра е Магическия спектакъл с Ненчо Илчев от „Комиците“ с участието на балет „Тангра“.
 

Празнична програма Хасково
Община Хасково


На 26 декември, от 11:00 часа на площад „Свобода“ ще се проведе вторият Фестивал на коледарските и маскарадните групи. Същият ден от 19:00 часа, в зала „Дружба“ е концерта на групите „Диана експрес“ и „Тоника Домини“.

Павел и Венци Венц ще гостуват в Хасково на 28 декември, концерта е от 19:00 часа в зала „Дружба“. Публиката ще може да се срещне тогава отново и със своите любимци от „Different Highway“.

В новоодишната нощ на откритата сцена на площад „ Свобода“ веселието ще бъде гарантирано от Николай Славеев и неговия бенд. Предвидени са и Новогодишни фойерверки.