Продължава борбата с огъня в Източен Сакар, където от на 21 юли между свиленградските села Студена и Планиново гори боров масив на площ около 2000 декара, съобщиха от Областната администрация в Хасково.

ОД на МВР-Хасково

Свикан е Областният кризисен щаб, е казал пред пресцентъра на управата областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов, който е на мястото на пожара.

Пожар гори край Свиленград (ВИДЕО)

Всеки момент се очаква да пристигне тежка техника от "Мини Марица изток", която да прокопае просеки. В гасенето се очаква да се включи и доброволческо формирование от Свиленград.

ОД на МВР-Хасково

Една от версиите е, че пожарът е тръгнал от обработка на пасища, посочиха от областната управа. От там увериха още, че няма опасност за населението в района.

ОД на МВР-Хасково

20 военнослужещи със специализирана техника-Хасково от състава на Втора механизирана бригада помагат за потушаването на големия пожар в Свиленградско. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Екипът е напуснал района на военното формирование в 6:00 часа тази сутрин и в 8:00 часа се е включил борбата с огъня.

ОД на МВР-Хасково

Военнослужещите действат под ръководството на майор Георги Георгиев и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. В потушаването на огъня ще бъдат използвани и четири броя специализирана техника на Сухопътните войски - два товарни автомобила ЗИЛ -131, една авторазливна станция и един брой УАЗ-469.

ОД на МВР-Хасково

За големия горски пожар е образувано досъдебно производство. Засега няма данни за умишлен палеж. Това е заявил директорът на ОД на МВР - Хасково ст. комисар Венцислав Кирчев пред регионалния пресцентър на дирекцията на МВР.

ОД на МВР-Хасково

От Областната противопожарна служба в Хасково са поискали помощ от служби от други региони, както и от военните и доброволчески отряди. Хасковските огнеборци ще бъдат подпомогнати от колегите си от Стара Загора, Ямбол, Сливен, Кърджали и Бургас.