Хасково
Хасково / Дарик радио, Хасково
Продадоха общинско жилище в Хасково с фалшиви документи  
101001
Продадоха общинско жилище в Хасково с фалшиви документи  
  • Продадоха общинско жилище в Хасково с фалшиви документи  
Скандал с раздаването и продажбата на общински жилища в Хасково. Зам.- кмет получава жилище за социално слаби без ред, а общината губи апартамент, продаден от неин служител с фалшиви документи.

Разрешение за продажбата на жилището на бул. „В. Левски” от Общински съвет-Хасково няма. Директорът на "Общинска собственост" Янко Петев обясни, че случаят е установен през юли. Тогава Асен Стоянов спрял да си плаща наема за общинското жилище и получил известие от местната администрация. При последвалата проверка се оказало, че Асен има договор, че е купил апартамента. Асен Стоянов дори не подозирал, че е жертва на измама.

Асен Стоянов, Хасково
Дарик радио, Хасково

Кметът Добри Беливанов обясни, че пари от продажбата на този апартамент не са влезли в хазната. Той добави, че има уволнен служител от администрацията.

Скандалът със социалните жилища избухна в Хасково след проверка на Върховната административна прокуратура за пропуски в наредбите, които позволяват настаняването в общински жилища дори на зам.-кметове. В Хасково зам.-кметът Милена Янузова по този начин е била картотекирана без ред и е получила жилище за социално слаби. Според кметството това е станало само, защото не разполагали с ведомствени.

Днес от общината в Хасково решиха да извадят зам.-кмета, лекари, полицаи и дейци на културата от социалните жилища и да ги настанят във ведомствени. Те обаче, не достигат. Затова от кметството възнамеряват да поискат от ОбС да увеличат ведомствените жилища.

Подробности в звуковия файл