Примамиха наркобос да си върне пратка в болничен двор
Примамиха наркобос да си върне пратка в болничен двор / Darik News, архив

Зрелищен арест на поръчител на пратка от 2 килограма хероин спретнаха в двора на хасковската болница спецслужбите.  Наркотикът, използван за примамка, е бил задържан няколко дни по-рано, увит като колан около кръста на  34-годишен българин, който се е опитвал да премине у нас през ГКПП „Капитан Андреево".

При  разпита на наркомулето станало ясно, че дрогата е предназначена за гръцкия пазар, но тъй като границата при Пазаркуле- Кастанес била затворена заради наводнение, се наложило пратката да бъде вкарана през „Капитан Андреево", където трафикантът е бил задържан. Това обаче, не бе съобщено от агенция „Митници".

Арестуваният днес в двора на болницата наркобос е турски гражданин, който е държал канал за дрога от Турция към Гърция.  От Окръжна прокуратура-Хасково съобщиха, че турския гражданин е задържан  за контрабанда на наркотици и потвърдиха, че разследването срещу него се води за поръчителство и получаване на пратка с хероин.

Държавното обвинение обаче не коментира защо спецслужбите са избрали оживения двор на болницата за толкова рискова операция. Най-вероятната причина за подобен риск е, че за да примамят поръчителя на изчезналата пратка службите са използвали легендата за катастрофирало муле, настанено в хасковската болница.