/ Агенция
Митнически служители от Териториална Дирекция „Южна морска“ и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ - ГД МРР иззеха 660 000  къса (33 000 кутии) цигари и близо 70 кг тютюн при митнически проверки, извършени на МП "Капитан Андреево" през първите дваседет дни на месец октомври, съобщиха от Агенция "Митници"

Борисов: „Черните“ пари от контрабандата на цигари развращаваха политиците

Установени са 205 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки цигари и тютюн за пушене през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Митничари задържаха над 2 100 000 къси цигари през август на "Капитан Андреево"

Тютюневи изделия са иззети  и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. 15 720 къса (786 кутии) контрабандни цигари без български акцизен бандерол са иззети от митническите служители на "Капитан Андреево" при щателни проверки на 15 и 21 октомври.

Тютюневите изделия са открити в естествените кухини на шофьорските кабини на три товарни автомобила с турска регистрация, управлявани от турски граждани, пътуващи за Великобритания и Франция.

Близо 1 300 000 контрабандни цигари задържаха през юли на Капитан Андреево

В единия от камионите, освен скритите на различни места в шофьорската кабина цигари, митническите служители откриват и 27 кг нарязан тютюн за пушене. Контрабандни цигари са иззети при проверка на 14 октовмри  в лек автомобил с хасковска регистрация, управляван от български гражданин.

В специално пригоден тайник, в ауспуха на автомобила, са открити 110 цигари (2200 къса) цигари без български акцизен бандерол. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.