Преглед на печата - 9 септември
Преглед на печата - 9 септември / netinfo

„Орфей" два дни под обсада"- водещо заглавие в днешния брой на „Новинар юг". За трета поредна година най-големият хасковски квартал се превръща в трасе за градско рали, пише вестникът над главата със снимка-отправка към стр. 3.

"София преглежда Хасково"- акцент от 1 стр. Шефът на „Пирогов" идва в областния град заедно с директорите на Александровска и Националната кардиологична болница.

Останалите теми от 1 стр. на „Новинар юг" днес: „Генералът на правото почетен" и „Празнични препятствия".

„Електронен нос ще души за пушачи в заведенията"- водещо заглавие от 2 стр. в „Новинар юг". Също теми на страницата: „Менче с вода за новия фонтан в центъра на Хасково", „Събор и нова здравна служба в Голямо Асеново" и „Десетки майки може да останат без детски".

Тема от 3 стр.: „Бирниците пуснаха 30 кг бижута на търг". Пак там: „Отмъкнаха сребро и кристален сервиз".

Интервю с Любен Марков на стр. 4 със заглавие: „Георги Марков не е бил офицер от ДС".

„Устрема учи за треньор"- водеща тема от спортната стр. 5. Николай Димитров води тренировките на „Хеброс", докато титулярът заляга над учебниците, пише вестникът.

На стр. 6 „Новинар юг" публикува интервю с д-р Али Мустафа ел Кадри: „Сирийците можем да се оправим сами, Америка пречи".

Признанието на най-новия почетен гражданин на Хасково адвокат Владимир Дамянов: „Щастлив съм, че живея в град с хилядолетна история и прекрасно бъдеще" - на стр. 7.

„Трима японски маратонци през Харманли за Шанхай" - водеща тема от последната стр. 12 на "Новинар юг".

„Рибар се удави в р. Харманлийска"- акцент над главата в днешния брой на другия всекидневник „Хасковска Марица". Още по темата- на стр. 3.

„Децата в 50 градини минават на здравословна храна"- водещо заглавие за 1 стр. на „Хасковска Марица" днес. От 15 септември плодовете стават задължителни в менюто, ограничават се захарта, солта и мазнините, пише още вестникът.

„Чакат холандския посланик в Тополово" и „Китайски инвеститори за индустриалната зона" - също акценти от 1 стр.

„Ямача в боклуци, няма кошове за панаира"- водещо заглавие от 2 стр. Още теми от страницата: „Цената на хляба се задържа" и „400 белгийци идват да строят фотоволтаичен парк".

За 3 стр. водещата тема е: „ВКС гледа делото „Дусман" на 16-ти". Останалите акценти на страницата: „Дънки менте за 260 000 лв. спряха на границата", „71-годишен японец бяга 17 хиляди километра" и „Окрадоха дом и кола".

„Рибарски страсти" на стр. 4: „Ловим кефал от Марица, полусварен". Жегата попари и водоемите- време за тест на издръжливост и супер късмет, пише вестникът.

На стр. 5- „Избори 2011": „Ние от народовластието". Осъзнаваме ли предизборно колко магарета сме овластили в годините на демократичните промени с безотговорното прахосване на избиртелен вот?- пита реторично в подзаглавие вестникът.

Водещо заглавие от спортната стр. 6: „Хеброс" срещу водача с опция за лидер". В Димитровград се надяват да скъсат мрежата и на „Асеновец", пише вестникът.

„Фотоизложба показва споделената Тракия"- акцент от последната страница на „Хасковска Марица" днес.