Преглед на печата - 28 юли
Преглед на печата - 28 юли / netinfo

 Историята за откраднатия в неделя сутрин от хасковската морга труп е водеща и за двата хасковски ежедневника днес. Разминаване има само в сумата, която според колегите е получила санитарката Албена Грънчарова. Според Новинар Юг тя предала неаутопсираното тяло срещу 10 лв., докато според Хасковска Марица цената на „услугата" била 20 лв. И докато в Новинар търсят обяснение на абсурдната случка с неизплатените от три месеца трудови възнаграждения на служителите на болницата, в Марица цитират съдебния лекар д-р Христо Еленски. „Изглежда няма закони и всеки си мисли, че всичко му е позволено", казва той.

 Още едно интересно изказване на медик цитира Марица. Изпадналата в тежка финансова криза хасковска болница можела да стане високотехнологична, ако двете лечебни заведения в съседна Стара Загора не се разберат по между си. Цитатът е от здравния министър Анна-Мария Борисова. Може да стане, само ако държавата ни даде пари  и специалисти е отрезвителният коментар на местния болничен началник д-р Тодор Пандов.

 След болниците идва ред на пороите, задължителна тема от последните няколко дни. И двата ежедневника излизат с почти еднакви снимки от наводнението в Харманли, където вчера дъждът бе най-обилен.

 Още една задължителна тема присъства на новинарските страници на „Марица". Коли с полицейски номера паркират безнаказано по тротоарите около блоковете на „Лебеда", лукс , който собствениците на „редови" автомобили не могат да си позволят, защото има паяк и Синя зона.

Откриват официално граничният пункт Ивайловград-Кипринос, не се знае кога, пише още на първа страница Марица. Вестникът цитира съобщение на прессекретариата на българския президент Георги Първанов.

 „Нощен лай на кучета лепна глоби на стопаните им", заглавие от първа страница Новинар. Санкционирани са шестима собственици на шумни четириноги. Глобите при първо нарушение са от 50 до 100 лв, при втора от 100 до 200 лв, пише вестникът.

 Още едно заглавие от Новинар - „Лавчев жали 7 години решетки за рекет". За октомври е отложено разглеждането на жалбата на осъдения за рекет бивш зам.генерален директор на НВМС д-р Леонид Лавчев. На 10 юни той бе признат за виновен от Окръжен съд Хасково, че е изнудвал управител на хасковска фирма.

 „Светлин Русев" опъва платна в Димитровград е водещата тема на светската страница на Новинар. Русев и още няколко утвърдени майстори на четката ще се включат в пленер по живопис от 14 до 20 август, организиран от общината. В края на проявата живописците ще подарят свои картини на художествената галерия „Петко Чурчулиев" в града.

Националният треньор Станимир Стоилов Мъри ще гостува на рождения ден на регионалния футболен шеф Митко Маринов, съобщава от страницата „Шум и блясък" „Хасковска Марица". Маринов, по известен с прозвището Тубата днес става на 47.

 Това бе по-интересното от регионалната преса днес.