Преглед на печата- 20 февруари
Преглед на печата- 20 февруари / DarikNews, архив

 

"Иваново трябва да го има, да не бъдем пак залети" – акцент над главата на в. "Новинар юг" днес с отправка към стр. 6, където вестникът публикува интервю с бившия кмет на село Бисер Павел Павлов.

„Бисер: спасение дебне отникъде”- коментар след потопа на стр. 7 в „Новинар юг” днес със снимка-препратка от стр. 1.

„Търсят удавените в Бориславци с кучета”- също заглавие от „Новинар юг”. Търсенето на удавените във водите на язовир „Ивайловград“ съпрузи продължава, съобщи вчера кметът на селото Христо Николов. Досега водолазите откриха дамската чанта с документите на Недялка Бойчева, съпруга на бизнесмена Георги Бойчев. Двамата полетяха с джип от пропадналия заради силното течение на придошлата Олу дере мост, свързващ Бориславци и съседното Малки Воден на 6 февруари, припомня вестникът.

"Депутатски син се качи на совалка" – водеща тема от 1 стр. на "Новинар юг" днес. 16-годишният Ангел Пеев бе едно от малцината българчета, посетили космическия лагер на НАСА в турския град Измир. Късметлията е син на депутатката от ГЕРБ Катя Чалъкова и учи в столичната Първа немска гимназия. В света има 5 подобни лагера на НАСА. Там Ангел и останалите деца учиха как се управлява совалка. Запознали са се още с устройството на космическите кораби и костюмите на астронавтите, разказва вестникът.

„Търсят наново наематели за 11 парка в Хасково”- тема от стр. 2 на вестника днес.

"Жертва на отвличане се обеси пред кметство" – акцент от 3 стр. Руси Русев се обеси пред кметство в Стамболийски. Трагедията се разиграла в късния петъчен следобед. Тогава 61-годишният инвалид метнал въжето и увиснал пред погледа на своя съселянка. Руси бе отвлечен на 2 април 2009-а, след като стана обект и на имотна измама, пише вестникът.

„Арестуваха Пламен Панса за търговия с крадени коли”- също заглавие от днешния брой. Хасковлията- тартор на група, хващат го със задигнато волво след акция на пловдивските криминалисти, пише „Новинар юг”.

„169 заповеди за събаряне във Веселото село”- тема от страниците на в. „Новинар юг” днес. Близо 100 незаконни вили, хижи и резиденции на митничари около язовир „Ивайловград” са премахнати принудително. Това съобщиха от Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК) една година след извършената проверка на строителството в чашките на големите язовири у нас. За т. нар. Весело село в района на Ставри Димитрово са издадени общо 169 заповеди за събаряне, пише вестникът.

"Кал и руини в Бисер, хората още в шок" - водещата тема за другия всекидневник "Хасковска Марица". Две седмици след потопа в Бисер, причинен от скъсаната стена на яз. „Иваново“, хората в селото още са в шок, всичко е потънало в кал и руини. Почти пред всяка къща вчера бяха струпани купчини унищожена покъщнина, елуреди, останки от мебели. Сега постройките се държат от леда, всичко е замръзнало, но като се качат температурите над нулата, ще рухнат, убедени са бисерчани. Няколко къщи вече са се срутили, когато температурата преди дни се е покачила на 5 градуса, разказва вестникът.

"Кметът на Момково със счупен нос в меле" - акцент над главата на в. "Хасковска Марица" днес с отправка към страница 3.

"Искат хоспис в Ивайловград" – тема от страниците на в. „Хасковска Марица” днес. Кметът на града Диана Овчарова иска съдействието на здравния министър д-р Стефан Константинов за разкриване на хоспис. Здравното заведение може да се помещава в ремонтирания и напълно обновен трети етаж на бившата болница, пише вестникът.

"Минута памет за Апостола" - 139-годишнината от обесването на Васил Левски бе отбелязана вчера с различни прояви на много места в региона. Делото на Апостола на свободата бе почетено с едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Левски в двора на едноименното училище в Хасково. Общоградският ритуал бе съпътстван от военен караул, а ученици от СОУ "В. Левски" изнесоха рецитал, посветен на патрона.