Представиха еко фестивала Формула Марица Арт
Представиха еко фестивала Формула Марица Арт / Darik News, архив
Представиха еко фестивала "Формула Марица Арт"
48203
Представиха еко фестивала "Формула Марица Арт"
  • Представиха еко фестивала "Формула Марица Арт"

Иновативното събитие на Димитровград- еко фестивала "Формула Марица Арт" представи днес екипът по проекта с ръководител Елена Георгиева.

524 200 лв. е общата стойност на разработката, като безвъзмездната помощ по оперативна програма на ЕС, е  497 980 лв., а финансовият принос на общината-26 220 лв., съобщи Елена Георгиева. В екипа и са Моника Добрева- координатор, Даниела Каналиева- административен сътрудник и Златка Хубенова- счетоводител.

Формула „Марица Арт - Еко фестивал" е ново за културния календар на община Димитровград и за страната събитие. Идеята  е да използва река Марица като обща тема за творчески дейности, насочени към стимулиране на креативността, иновативното мислене и отговорното отношение и поведение към околната среда. Събитието около реката ще обедини традиция и съвременност, различни социални групи и пространства и ще доведе до появата на нови художествени продукти и нови форми на изкуството, в които е представена общата идея за местна идентичност, коментира днес Елена Георгиева. Чуйте я в звуковия файл.