Пречиствателната станция вдига цената на водата в Димитровград?
Пречиствателната станция вдига цената на водата в Димитровград? / DarikNews
Пречиствателната станция вдига цената на водата в Димитровград?
36953
Пречиствателната станция вдига цената на водата в Димитровград?
  • Пречиствателната станция вдига цената на водата в Димитровград?

Увеличение на водата с 30-35 ст. за пречистване предлагат в писмо до община Димитровград от местното «ВиК» след пускането в експлоатация на пречиствателната станция за отпадни води. Получихме писмо с искане за увеличение в цената на питейната вода, както и да въведем такса за пречистване, но не е ясно какви са разходите, коментира кметът Стефан Димитров.

По време на извънредното заседание на местния парламент вчера се прокрадна идеята, че е добре «ВиК» да бъде общинско и да е ясна политиката и визията за развитието му. За мен наистина е важно тази пречиствателна станция, която е публична общинска собственост, да бъде апортирана като актив във «ВиК»-Димитровград, но това зависи от волята на министъра на регионалното развитие, тъй като решението трябва да бъде взето от общото събрание, коментира още Стефан Димитров.

Най-важният проблем, който днес той ще постави пред премиера Борисов и министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, е за изграждането на водопровод, който да доставя пречистена и годна за пиене вода за Меричлери и Великан. Осигуряване на средства за асфалтиране на кварталите Черноконево и Марийно след полагането на канализация и нов водопровод там, както и ремонтът на околовръстния път, за който общината вече е изготвила проект, съгласуван с всички институции, са другите приоритетни, според Димитров проблеми. Чуйте го в звуковия файл.