Преброяване 2011 не откри хора в Ставри Димитрово
Преброяване 2011 не откри хора в Ставри Димитрово / DarikNews, Живка Тодорова
Преброяване 2011 не откри хора в Ставри Димитрово
38726
Преброяване 2011 не откри хора в Ставри Димитрово
  • Преброяване 2011 не откри хора в Ставри Димитрово

Националното преброяване 2011 днес стигна и до добилото известност като митничарското село Ставри Димитрово край Ивайловград. Назначеният за преброител на района кметски наместник на съседното село Дъбовец Валентин Ангелов направи опит да преброи населението и сградния фонд. По-малко от 60 минути му бяха необходими, за да установи, че всички постройки- законни или не, са хлопнали кепенци, а обитатели липсват. Въпреки настоятелното звънене на вратата на къща, от чийто комин се виеше дим, никой не отвори на преброителя. Пусти бяха улиците и постройките. Негостроприемно не отвори врати и вила „Язовирна любов", въпреки настоятелните опити на Валентин Ангелов. Откакто станаха тия промени и им спряха тока, селото опустя, коментира той.

Преброяване 2011 не откри хора в Ставри Димитрово
netinfo

Придружаваше го главният инженер на община Любимец Парон Георгиев. По думите му, едва 5 от постройките в селото са законни, а сградите са около 80, 40 от които в чашката на язовира. Много от тях обаче, били бунгала или строени още преди 1982 г. Според него целта на преброяването в Ставри Димитрово е да се опише сградният фонд. И тъй като нямат достъп до него, това ще стане на око, в зависимост какво се вижда през оградите, съпоставено с наличната в община Любимец информация.

И след като преброител и придружител регистрираха в дъждовния ден днес неуспешен опит да преброят и опишат Ставри Димитрово, на заключените врати Ангелов остави бележка с телефониия си номер за връзка с надежда хората да го потърсят сами.

Преброителя Валентин Ангелов и главния инженер на община Любимец Парон Георгиев чуйте в звуковия файл.