Пребитият от таксиджия турчин избягал от хасковската болница
Пребитият от таксиджия турчин избягал от хасковската болница / Darik News, архив

Пребитият от таксиджия и приятеля му по негова информация и захвърлен в с. Крепост турчин, който бе настанен в МБАЛ-Хасково, е избягал, потвърдиха от ръководството й. 24-годишният Мехмед е бил докаран в здравното заведение от полицията, прегледан, като спешен случай и настанен за наблюдение в хирургичното отделение. Имал е наранявания по главата и в областта на корема, без опасност за живота, но все пак следваше да бъде оставен за наблюдение. Той обаче излязъл уж да се разходи и изчезнал, разказаха лекари.

 

При изписването на настанен за стационарно лечение това се отчита със съответните документи, които н конкретния случай не са налице. Така ве е довършен алгоритъмът на здравната пътека и съответно няма да получим финансиране от касата, но какво да се прави, коментира шефът на болницата д-р Запрянов.

Досъдебно производство за грабеж е образувано в районното управление на полицията в Димитровград още в събота. В 4,50 часа, в управлението е получен сигнал за бит мъж пред магазин в село Крепост. Пристигналата на място оперативна група е установила, че мъжът е 24-годишен турски гражданин, който разказал, че предния ден, около 21 часа, е преминал пеша легално границата през ГКПП „Капитан Андреево” и е наел таксиметров автомобил да го превози до София. Според потърпевшия, шофьорът на таксито и негов спътник, които го качили от Харманли, му нанесли побой и му отнели 950 евро, 400 турски лири, мобилен телефон, паспорт и лични вещи.

Турският гражданин бе настанен в МБАЛ-Хасково. Работата по образуваното производство продължава, информираха по-рано днес от областна дирекция „Полиция”.