Пребитият мъж без шанс
Пребитият мъж без шанс / netinfo

36-годишният Борислав Марков, който навръх Великден бе жестоко пребит в известна хасковска дискотека, има клинични данни за мозъчна  смърт - това е заключението на  професор Чавдар Стефанов от КАРИТ на УМБАЛ „Св. Георги"- Пловдив, който днес бе извикан от ръководството на МБАЛ- Хасково,  като консултант по тежкия  случай.

Пациентът, който бе приет по спешност  в неделя през нощта в хасковската болница в кома, с тежка  черепно-мозъчна травма и в последствие опериран, засега остава в ОАРИЛ, но лекарите вече не могат да направят нищо повече за неговото лечение.

Въпреки че от медицинска гледна точка случаят изглежда безнадежден, все пак  36-годишният Борислав остава на  животоподдържащи системи в отделението.

Практиката при такива случаи е пациентът да бъде използван като донор, при съгласието на неговите роднини. При хасковлията обаче донорска ситуация е невъзможна, заради  използването  на определен медикамент при лечението му, което  не позволява органите му да бъдат присадени на друг човек.