полиция
полиция / DarikNews.bg

28-годишен харманлиец е в болницата след пиянски скандал. Трима харманлийци празнували рожден ден в частен имот в Харманли. По време на купона обаче потърпевшият се скарал с двама негови сътрапезници на 16  и 18 години. В резултат на побоя, по-възрастният от тримата се озовал в хасковската болница със счупен нос, сътресение в мозъка и загуба на съзнанието. Двамата младежи са задържани по образуваното досъдебно производство.

Арестуваха момче в Димитровград, ограбил старица

От полицията информират, че 17-годишен младеж от Меричлери е задържан за кражба от дом. Вчера младежът проникнал през незаключената врата на жилище на улица „П.Хасърджиев“ в града и задигнал 800 лева и мобилен телефон. След подадения сигнал е установен и е признал за деянието си. Познайникът на полицията предал инкриминираната вещ и пари с протокол по образуваното в РУ Димитровград досъдебно производство.

23-годишен мъж е с опасност за живота след побой в Хасково

Освен това две жени и мъж са задържани за кражби от магазини. За продукти на обща стойност 55 лева в димитровградския арест е била 34-годишна димитровградчанка. Оказало се, че жената задигнала продукти от хладилните витрини на магазин, намиращ се на „П.Евтимий“ в града. Също за кражба от хипермаркет в Свиленград са установени мъж /44г/ и жена/43г/ от село Студена. Те задигнали бутилка алкохол на стойност 26,50 лв, която не заплатили на касата.

За кражба от вила във вилна зона „Кенана“ е регистрирана през почивните дни. Неизвестно засега лице е проникнало в постройката след разбиване на заключващ механизъм на прозорец и е откраднало 20 грама златни накити, 13 бутилки алкохол и 1000 лева. В харманлийското управление е регистрана кражба от кафе автомат. През отвора за вземане на кафе е открадната желязна метална кутия за монети със сумата от около 200 лв.