Правят приют за бездомни кучета в Хасково
Правят приют за бездомни кучета в Хасково / netinfo
Правят приют за бездомни кучета в Хасково
48218
Правят приют за бездомни кучета в Хасково
  • Правят приют за бездомни кучета в Хасково

Създаване на публично-частно партньорство между община Хасково и сдружение "Моят свят" за изграждане и експлоатация на "Приют за бездомни кучета" бе сред по-важните приети докладни на днешното трето за тази година заседание на Общинският съвет. 25 докладни записки съдържаше първоначално дневният ред. Впоследствие бяха внесени още 5 извънредни, а една бе оттеглена от вносителя си - председателя на местния парламент Иван Иванов. Оттеглената докладна бе за пенсиониране на управителите на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и на Центъра за кожно-венерически заболявания и назначаване на други след конкурс. Мотивът бе, че подобна процедура преди назначаването на новите шефове не се налага, за да не се удължава казусът във времето.

Само една докладна не бе приета на днешното заседание - за промяна в списъка на имотите - публична общинска собственост. В случая - за обявяване за частна общинска собственост бивше начално училище "Христо Ботев" и бивше основно училище Алеко Константинов". "За" предложението гласуваха 26 съветници, но те не се оказаха достатъчни, заради необходимостта от квалифицирано мнозинство за приемането на тази докладна.

Въвеждане на задължителна предучилищна подготовка за децата, навършили 5-годишна възраст през учебната 2011-2012 година, бе сред другите приети решения на днешната сесия.

Най-разгорещени дебати предизвика предложението за корекция на плана за разпределение на капиталовите разходи на Общината за 2011 година.

Чуйте звукова картина от залата в звуковия файл: