Пожарът в Харманлийско е потушен
Пожарът в Харманлийско е потушен / Областна администрация-Хасково

Пожарът между харманлийските села Остър камък и Иваново е локализиран, съобщават от областната администрация в Хасково. Противопожарните екипи в момента правят пълен обход на терена, засегнат от пламъците. Фронтът на пожара от 3 км е потушен. Точно 24 часа след избухването, стихията вече е овладяна. Тя обхвана над 3000 декара площ. Почти половината от изгорелите терени са борови масиви и широколистна гора.

Три бяха първоначалните огнища на пожара. Те избухнаха приблизително по едно и също време, затова полицията не изключва умисъл при запалване на огъня. Работата по разследване на причините за пожара продължава.

Пожарът в Харманлийско е потушен
netinfo

 

Свиканият от областния управител Станислав Дечев кризисен щаб  координира на място действията на службите. Благодарение на комплексните усилия на повече от 100 пожарникари, полицаи, военни, горски служители и доброволци не бе допусната заплаха за живота и имуществото на живеещите в Остър камък, Иваново, Надежден и Лешниково. Очаква се кметът на Харманли Мария Киркова да издаде заповед за отмяна на бедственото положение.