Постоянен арест за болен от олигофрения
Постоянен арест за болен от олигофрения / netinfo
Съдът наложи най- тежката мярка “задържане под стража” на страдащия от олигофрения Георги Дойчев. 25- годишният мъж е обвинен в убийството на майка си, извършено на 3 март в Димитровград.

Жената била раковоболна, имала силни болки в гърлото.Тъй като била здравно неосигурена и бедна, не можела да си позволи медицинска помощ и лекарства. Синът й сам призна за стореното и обясни на полицията, че е удушил майка си с връв.

Георги е работник в тухларната на село Езерово. Без буйни прояви и криминални постъпки е. Служил е в казарма, но преди клетвата е бил уволнен и изпратен на лечение в пловдивския психодиспансер. Там му е поставена диагнозата олигофрения, като степента й тепърва ще бъде обект на съдебно- медицинска експертиза.

Според прокуратурата Георги е с лека форма на заболяването и може да носи наказателна отговорност за стореното. В мотивите си при определяне на постоянен арест за Георги, съдът прие, че няма опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление и даде 3 –дневен срок за протест на определената този следобед мярка за неотклонение.

Ако стартира същинско наказателно производство по случая, Георги ще бъде съден за тежко умишлено престъпление, което се наказва по закон с лишаване от свобода за повече от 10 години