Полицията конфискува марихуана и тютюн
Полицията конфискува марихуана и тютюн / DarikNews, Архив

Общо 880 грама марихуана конфискуваха криминалисти при областна дирекция «Полиция» в Хасково. Вчера по обяд на улица „Ятак” в Хасково е бил спрян за проверка лек автомобил БМВ, управляван от 39-годишен жител на Гълъбово. В хода на проверката, в естествени кухини под задната седалка, криминалистите са открили полиетиленов плик със зелена листна маса с тегло 300 грама, реагирал при полеви наркотест на марихуана.

Последвали процесуално-следствени действия в дома му, където са намерени още  четири плика с тегло 500 грама от същото наркотично вещество и 2 електронни везни. Мъжът е задържан до 24 часа в районното управление на полицията в Хасково по образуваното бързо производство.

Останалите 80 грама канабис са конфискувани при операция на харманлийските полицаи в село Иваново. Те са извършили проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат”, управляван от 21-годишен жител на село Славяново, в който на различни места е намерена дрогата. Водачът е задържан с полицейска мярка по образуваното незабавно производство.

1 960 кг тютюн иззеха хасковските полицаи. Вчера на булевард „България” в областния град те проверили товарен автомобил Форд, шофиран от 61-годишен мъж от града. В колата са открити 14 кашона пълни със зелена листна маса с мирис на тютюн. Работата по случая продължава.