Полиция озаптява родител, нападнал учителка в ОУ Славейков
Полиция озаптява родител, нападнал учителка в ОУ Славейков / netinfo

Нов инцидент взриви спокойствието в димитровградското ОУ „Пенчо Славейков". Този път в центъра бе по-големият брат на третокласника Петко- Роко, ученик в четвърти клас. При последния учебен час той започнал саморазправа със свой съученик Гошо, като заплашвал, обиждал и ругал дори класната ръководителка. Пристигнал и бащата Петко Бакърджиев, който влетял в училищната сграда и също започнал скандалс учителката, като я заплашвал и с физическа саморазправа. Изплашената жена потърсила директора на училището- Снежана Ангелова, която сигнализирала в полицията. На мястото пристигнал дежурният патрул. Униформените въдворили ред и  провели разговор на четири очи с родителя. Малко по-късно дошъл и инспектор от детската педагогическа стая за разговор с Роки. Грозните сцени се разиграли пред погледите и на родители, дошли да посрещнат децата си след училище.

Изключително неприятна ситуация. Изпратила съм уведомителни писма до районното управление на полицията и до дирекция „Социално подпомагане". Не е в правомощията ми да огранича достъпа на Петко Бакърджиев до училищната сграда, тъй като в качеството му на родител той има право да я посещава и да разговаря с учителите на синовете си. Тези разговори обаче, са закани за саморазправа с тях, разказа директорът Снежана Ангелова.

Миналата година същата преподавателка отново била заплашвана и нагрубявана от Петко Бакърджиев и сина му Роко. Тогава тя подала жалба до полицията, която обаче останала без последствия. Днес на молбите й да не уронва учителския й авторитет пред децата и предупрежденията й, че ще депозира до органите на реда жалба, Петко Бакърджиев отговорил: „Какво като подадеш?! Ти и миналата година се жалва, ама нищо не стана", разказаха родители. От старта на учебната година те са крайно разтревожени от всекидневното присъствие на Петко Бакърджиев в двора на училището. Той отново записа там сина си Петко, който вече е третокласник. Миналата учебна година момчето бе наказано с преместване в друго училище заради агресивното му поведение по време на учебните занятия и след като така ударил свой съученик, че детето изгубило съзнание. Малкият Петко в началото на март подаде фалшив сигнал за бомба в училището. Примерът му преди дни последва негов съученик.