Пиратки
Пиратки / МВР-Хасково

Районните полицейски  управления в Хасковска област  вече са създали организация за засилено присъствие и контрол с цел недопускане нарушаването на обществения ред на местата, свързани с масово събиране на хора по време на  коледните и новогодишни тържества. Специални мерки се предприемат за гарантиране безопасността при провеждане на увеселителни прояви с масовото участие на младежи.

Планирани са специализирани полицейски операции за контрол на заведенията за хранене и развлечение и обезпечаване безопасността на движение и за начина за охрана и осъществяване на пропускателния режим в заведенията.

Звената за контрол на общоопасните средства вече са започнали проверки в търговските обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешения, в нестандартни опаковки, без сертификат за качество, издаден от производителя или непридружени от инструкции за употреба на български език. 

ОД МВР-Хасково  пожелава на всички граждани  спокойни празнични дни, изпълнени със споделена обич и добро настроение. Ако все пак нещо помрачи празничното Ви настроение –  чрез тел.112 можете да се свържете  РУП, където дежурят хора, готови да Ви помогнат.