/ Дарик радио, Хасково, Архив
Меморандум за сътрудничество и партньорство между работодатели и обучаващи организации във връзка с популяризиране на професионалното образование в област Хасково ще бъде подписан днес в Областна администрация-Хасково.

Документът е иницииран от КРИБ-Хасково и работодатели от региона и се подготви с подкрепата на областния управител, Регионалното управление на образованието в Хасково и Регионалната служба по заетостта в Хасково.

Подкрепата си за развитието на професионалното образование в област Хасково заявяват 7 водещи фирми от региона, които ще подпишат Меморандум с Професионална гимназия по механо и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви”-Хасково, Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”-Димитровград и Професионална гимназия по селско стопанство и транспорт „Н. Й. Вапцаров”.

В него като първа точка е заявен ангажиментът да обединят действията си за привличане и изграждане на млади и добре обучени специалисти със средно образование с успешна реализация по професиите: машинен монтьор; електротехник; техник по автоматизация и машинен оператор.