Хванаха тийнейджър да кара кола със синя лампа
Хванаха тийнейджър да кара кола със синя лампа / netinfo
3 акта отнесе 36-годишен водач във видимо нетрезво състояние. В хода на специализирана полицейска операция, автопатрул на булевард „Съединение” в Димитровград е подал сигнал за проверка със стоп палка на водач на мотоциклет.
Същият не е спрял и е ускорил скоростта си, при което е последван от 2 автопатрула с включена звукова и светлинна реализация. Поради движение с несъобразена скорост, мотористът е пресякъл разделителната ивица, навлязъл е в насрещното движение и е загубил контрол, при което е реализирал ПТП с материални щети с полицейската кола - свит преден ляв калник, счупени елементи от бронята, нарушена цялост на ляв фар.

Водачът на Хондата изоставил мотоциклета и хукнал да бяга. След като е заловен е отказал да бъде тестван с техническо средство „дрегер”. Според полицаите е бил във видимо нетрезво състояние и миришел на алкохол. Издаден му е талон за медицинско изследване и е придружен до ЦСМП Димитровград, където дал кръв за проба.

Водачът на служебния автомобил също е тестван с „дрегер”, на който скалата отчита 00,0 промила и му е издаден талон за медицинско изследване- кръвна проба.