Общински конкурс "Шанс", Димитровград
Общински конкурс "Шанс", Димитровград / Община Димитровград
Традиционният за Димитровград конкурс за детско творчество "Шанс" стартира днес и ще продължи утре в общинския театър. На сцената му от 10 ч. днес първи ще се представят детските градини. Час по-късно следват раздел  „Съвременни танци“, от 12 ч.- „Театрално изкуство“, в 14ч. – „Народни танци“ и в 15ч. – „Инструментални изпълнения“.

Утре конкурсната програма стартира в 9ч. с вокални изпълнения, в 17 ч. е галаконцертът на победителите и в 17:30ч. Церемонията по официалното им награждаване.

Целите на конкурса са да открива и популяризира млади таланти от Община Димитровград и да даде възможност за изява на творческите им заложби. Право на участие имат деца и младежи до ХII клас, разпределени в 4 възрастови групи: до 7 години; от I до IV клас; от V до VIII клас и от IX до XII навършени години.

7 са разделите и тази година, като на всички основната тема е „70 години Димитровград“. Наградите са осигурени от организаторите на „Шанс-2017”- общината и детския и младежкия център, а голямата награда на кмета „70 години Димитровград”, ще бъде връчена на учебното заведение с най-висок рейтинг.