/ Дарик радио, Хасково
Съдът в Хасково оповести, че катастрофата с бащата на президента не е била укрита от МВР
Наказанието на бившия началник на РПУ Харманли Неделчо Кирилов падна в съда. Това става ясно от решението на Административен съд-Хасково (ХАС). Той е бил наказан с „порицание” за една година заради това, че не е осъществил достатъчно контрол на своите подчинени, които са обработвали катастрофата между бащата на президента и водачът на триколката.

Арестуваха бивш полицейски шеф на Харманли

Според документите в съда, той не е упражнил контрол по отношение на документирането и обработването на ПТП-то. Инцидентът стана през август на кръстовище в Харманли, а няколко дни по-късно тогавашния вътрешен министър Валентин Радев подаде оставка.

От решението на ХАС става ясно, че е имало проверка и че комисията от полицията е предложила наказанието за Кирилов да бъде 6 месеца, а не година. Директорът на полицията обаче е издал заповед бившият началник на РПУ Харманли да бъде наказан за една година.

Днес става също ясно, че алкохолните проби на двамата участници са взети неизвестно време след катастрофата. Съдът е установил, че катастрофата с бащата на президента не е била укрита, защото е присъствала във вътрешния полицейски бюлетин.

Уволненият Митко Станков от КАТ Харманли е уведомил дежурният за инцидента с думите: „Възникна произшествие между две „старчета“ . Станков попитал още дали той да го оправя или да ги остави да се оправят по между си.

катастрофа с бащата на президента в Харманли
Дарик радио, Хасково

Според съдия Пенка Костова в заповедта за наказанието липсват мотиви, обосноваващи налагане на наказание на служителя за максимално предвидения в закона срок, което е недопустимо.