Овладяха пожар край Извора на Белоногата. Изгоря кола в Хасково
Овладяха пожар край Извора на Белоногата. Изгоря кола в Хасково / Дарик радио-Хасково, Архив

5 дка иглолистна гора, 180 кв. м разгъната площ на сгради, 1 дка лози, 200 кв. м. покривна конструкция, 1000 бали фураж, 4 броя бяла техника, едър рогат добитък, 30 птици и 2 паянтови постройки са изгорели при пожар в местността Изворът на Белоногата край Харманли. Все още не е установена причината за възникване на пламъците в селскостопанска постройка, вила и борови насаждения там. Обектът се е ползвал от 36-годишна харманлийка. Образувано е досъдебно производство, уточняват от полицията.

С 1 автомобил на РСПБЗН - Хасково и два на РСПБЗН - Харманли огнеборците са овладели ситуацията. Спасени са 2 сгради, 100 дка иглолистна гора и 20 дка лозови насаждения, съобщават от регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Овладяха пожар край Извора на Белоногата Изгоря кола в Хасково
netinfo

Още един пожар е нанесъл материални щети през уикенда- в 23:40 ч. снощи е горял лек автомобил “Алфа Ромео”, паркиран пред дома на собственичката си на ул. “Св. Св. Кирил и Методий” в Хасково. Частично са изгорели предната лява част на бронята, декоративната решетка и предния капак. Образувано е досъдебно производство за изясняване причините за пожара.

17 са били пожарите в сухи треви, стърнища и отпадъци през уикенда.