Отряд Млад огнеборец в Свиленград връчи на кмета Манолов благодарствен плакет
Отряд Млад огнеборец в Свиленград връчи на кмета Манолов благодарствен плакет / netinfo

С благодарствен плакет членовете на Младежкия противопожарен отряд „Млад огнеборец" изразиха признателността си към кмета на Общината Георги Манолов за подкрепата му в спортната им дейност през изминалата година. Младите огнеборци завоюваха първи места в едни от най-престижните национални и международни състезания, на които успяха да се представят с финансовата подкрепа на кмета. Специалният плакет с надпис „Г-н Манолов, благодарим ви, че сбъднахте мечтите ни!" младежите му поднесоха на среща в залата на администрацията и му показаха многобройните си трофеи - златни купи за първите места  от всички държавни първенства през годината.

2013 се оказа  най-успешната година за  свиленградския отбор по пожароприложен спорт. След като спечели първото място на областно първенство, „Млад огнеборец" стана абсолютен републикански шампион. Отрядът завоюва първите места във всички дисциплини на републиканско състезание. С високите си резултати свиленградчани регистрираха републикански рекорд в пожароприложния спорт. Достойно представиха България на Международно състезание на спасителите в град Милюс, Франция. Там влязоха в първата десетка, позиция, недостижима досега за български отбор. Съвсем наскоро отново се възкачиха на първото място и грабнаха купа „Юлиан Манзаров" за много високо спортно майсторство на състезание за най-добрите отбори в страната, което се проведе в Ловеч.

През 2014 г. младите огнеборци ще се явят на състезание в руската столица Москва. Кметът Георги Манолов ги поздрави за отличната им спортна дейност и ги увери, че ще продължи да подпомага изявите им.

МПО „Млад огнеборец" се състои от 15 състезатели на възраст от 11 до 16 години, ученици в СОУ „Д-р Петър Берон". Треньор на състава е Ивелин Тонев.