Отново същите двама кандидати за шеф на болницата в Димитровград
Отново същите двама кандидати за шеф на болницата в Димитровград / Darik News, Архив

Двама са кандидатите за шефското място в общинската болница на Димитровград „Св. Екатерина”. Срокът за подаване на документи за участие в третия за годината конкурс изтече на 1 ноември. Претендентите са същите, както във втория- настоящият временен управител Здравко Наков и пловдивчанинът, който работи в известна столична болница Християн Стойков. В предходния конкурс комисията го класира на първо място, но общинският съвет не прие решението й, което на практика доведе до трети конкурс.

Сега начело на комисията е председателят на местния парламент Стефан Димитров,  а секретар- Данчо Данев. За членове бяха избрани Галина Чингарова и Виолета Желева. По право в състава й влиза и представител на РЦЗ-Хасково. В петък комисията ще се събере, за да отворят представените от кандидатите документи. Тогава ще стане ясно и кои от началниците на отделения в МБАЛ „Св. Екатерина” ще се включат с право на съвещателен глас при разглеждане на разработените от кандидати програми за управление и развитие на здравното заведение.

Тази идея председателят Стефан Димитров съобщи на пресконференция миналата седмица- началниците на отделения да се запознаят с управленските програми без да знаят коя от тях на кого е, като са маркирани само с номера. Изборът ще направи комисията, съгласно утвърдените критерий, но ще се вслушаме и в оценките, които началниците на отделения дадат за програмите, коментира Стефан Димитров.