Отложиха “Куйович” за юли, Писков пак прави самопризнания, митничарят Янков продава имоти от килията
Отложиха “Куйович” за юли, Писков пак прави самопризнания, митничарят Янков продава имоти от килията / netinfo

За 8 юли бе отложен процеса “Куйович”, след като съдът уважи част от исканията на защитниците на сърбина за допълнителни процесуални действия по доказателствения материал по делото. Те ще се изразяват в преразпит на един свидетел на защитата и изготвяне на техническа и графологическа експертизи, за които е необходимо технологично време.

По време на заседанието днес, по искане на защитата, е бил преразпитан единият от обвиняемите д-р Николай Писков. Той отново е потвърдил частичните си самопризнания направени на предишно заседание. Това съобщи старозагорския прокурор по делото Дичо Атанасов.

Пред медиите изявление даде новият член в екипа защитници на Куйович – адвокат Марин Марковски. Той заяви, че ще оспорва всички обвинения срещу сърбина. Куйович, д-р Николай Писков, столичния бизнесмен Стойко Дойчев и бившия митничар Михаил Янков са обвинени в организиране на престъпна група за трафик на наркотици.

Пред Дарик източници от комисията “Кушлев” в Хасково, заявиха, че освен че е прехвърлил имоти на голяма стойност докато лежи в ареста, обвиняемият Янков е и продал част от тях. Жена му е извършвала тези сделки. Предстои да се предяви иск за стойността на имуществото, включително и на това което все още не е продадено.

А още от коментара на новия адвокат по процеса "Куйович" Марин Марковски, чуйте от звуковия файл.