Любимец, Домашен социален патронаж
Любимец, Домашен социален патронаж / Областна администрация, Хасково
Обновените кухненски блок и административна част на Домашния социален патронаж в Любимец бяха открити днес. На официалната церемония и освещаването на модернизираната сграда присъстваха депутатът Георги Станков, областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметовете на Харманли Мария Киркова и на Свиленград Георги Манолов, председателят на Общински съвет- Любимец Мария Станкова, заети в системата и потребители на услугите на социалния патронаж.

Любимец, Домашен социален патронаж
Областна администрация, Хасково

Кметът на община Любимец Анастас Анастасов съобщи, че Домашният социален патронаж обслужва над 600 човека- в това число социално слаби и самотни хора от града и селата, детските градини, ясли и училища.

„Община Любимец през последните години показа стабилен напредък в развитието си и отношение към всяка социална група. Най-напред кметът заложи на обновяване на инфраструктурата, след това на създаването и обновяването на детски площадки и спортни игрища, а днес виждаме резултатите от работата му за социалната инфраструктура и социалните дейности.  Това е един пример за устойчива и ориентирана към хората политика, от която пример могат да вземат по-големите общини в областта”, подчерта в изказването си областният управител Станислав Дечев.

Любимец, Домашен социален патронаж
Областна администрация, Хасково

Заедно с кмета на Любимец и председателя на общинския съвет той преряза лентата на обновения Домашен социален патронаж. Заведението е оборудвано с модерна техника, като всичко е съобразено с последните изисквания за здравен и санитарен контрол, посочиха от общината.