Откриха канабис и оборудване на производството му в частен дом в Изворово
Откриха канабис и оборудване на производството му в частен дом в Изворово / Dariknews.bg, архив

Служители на Харманлийското полицейско управление са открили растения от рода на канабиса в частен дом в село Изворово, обитаван от 41-годишен жител на Свиленград, познат на органите на реда, съобщиха от полицията в Хасково. При извършената проверка в заден двор на къщата, са открити 153 растения, които при полеви наркотест реагират на канабис. Открита е изградена поливна инсталация от маркучи, като растенията са били привързани към забити до тях дървени колове. Мястото с растенията е обградено с ограда от дървени колове и зебло. При проверка в приземния етаж са открити пригодени помещения за отглеждане на разсад от канабис. Намерени са препарати, торове, пестициди и хербициди за третиране на младите растения.

На втория етаж на къщата е открито помещение със специално построени стелажи за сушене на канабиса, оборудвано с въздухопроводи и вентилатори. Върху стелажите в момент на сушене е открита зелена листна маса и оформени съцветия с общо тегло 1,600 кг, която при полеви наркотест реагира на канабис. Намерен е и пластмасов бидон, в който се открити зелени съцветия, които при полеви наркотест реагират на канабис с общо тегло 1,200 кг.

Общото тегло на намерените съцветия от канабис е 2,800 кг. Образувано е досъдебно производство. Мъжът е задържан за 24 часа.