Отхвърлиха предложението Станева да поеме Общинната
Отхвърлиха предложението Станева да поеме Общинната / netinfo

Местните парламентаристи отхвърлиха днес предложението на кмета на Общината Георги Иванов, докато той е в отпуск заради предизборната кампания неговата заместничка Нели Станева да бъде временно изпълняваща длъжността кмет. Оттук нататък, според закона, кметът ще назначи на длъжността един от заместниците си, но той ще бъде с ограничени правомощия, обясниха юристи.

Другото предложение - за заместници на кметовете на кметства - бе прието, но с две корекции - в селата Маслиново и Тракиец.

20 предложения одобриха днес местните законотворци. Сред тях - отпускане на 117 000 лв. за подпомагане дейността на Центъра за кожно-венерически заболявания, опрощаване на неправомерно получено парично обезщетение за отглеждане на дете, също и отдаване на имоти - общинска и публична общинска собственост в училищата "Свет Иван Рилски" и "Свети Паисий Хилендарски".

Малко повече дебати предизвика внесената от съветничката Недялка Иванова извънредна докладна за отпускане на 30 000 лева за подпомагане на ин витро-оплождането, но докладната не бе приета.

53 заседания са провели хасковските парламентаристи, общият брой на приетите решения е 835.