/ iStock
От една спорна бюлетина зависи евентуалното преразпределяне на мандатите в Общинския съвет в Димитровград. Това стана ясно по време на заседанието на Административния съд в Хасково по делото, с което коалиция "България на регионите" оспорва резултата от вота за общински съветници в Димитровград.

Три дела са образувани в съда в Хасково за оспорване на изборни резултати

По делото бе назначена съдебно-статистическа експертиза, която трябваше да установи при повторно броене броя на действителните и недействителни гласове в пет секции, и дали, ако има разминаване с това на секционните комисии, това би се отразило на резултатите от изборите. На коалицията бяха необходими три гласа, за да достигне общинската избирателна квота и да спечели мандат.

В броенето още два гласа бяха признати за действителни и остана една спорна бюлетина, за която съществуват разногласия от страните относно валидността ѝ. Съдът трябва да се произнесе в законоустановения 14-дневен срок.

Съдът даде ход на делото за касиране на вота за общински съветници в Димитровград

Ако бюлетината бъде призната за действителна, трябва да настъпи преразпределение - един мандат на коалиция "БСП за България" ще бъде прехвърлен на "България на регионите".    
Николай Грудев/БТА