Осъдиха хасковлията, опитал да нахлуе в кабинета на окръжния прокурор
Осъдиха хасковлията, опитал да нахлуе в кабинета на окръжния прокурор / netinfo

Петър Желязков Петков, който хулиганства в хасковската съдебна палата е бил осъден от старозагорските магистрати.

На 17 май миналата година Петков изгуби контрол в съдебната палата, като наричаше прокурорите цитирам: "мафиоти и убийци" и с нецензурни думи. Тогава той се опита, ритайки вратата, да нахлуе в кабинета на окръжния прокурор на Хасково.

Обвинителният акт за извършеното от Петков е на Районна прокуратура- Хасково, но при внасянето му съдиите от районния съд си направиха отвод и с решение на ВКС се пренасочи към старозагорския районен съд.

Според магистратите хасковлията е извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Петков е осъден на 4 месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок, както и на "обществено порицание", което да се изпълни чрез поставяне на видно в сградата на общинската администрация, след влизане в сила на присъдата.

Решението може да се обжалва и протестира пред Старозагорския окръжен съд. Припомняме, че Петков твърди, че е жертва на имотна мафия, в която са замесени нотариуси, а вероятно и хора от съдебната система.