Освободиха от затвора адвокат рекетьор.
Освободиха от затвора адвокат рекетьор. / netinfo

Скандалният адвокат от Димитровград Венко Павлов, се яви днес в Хасковски районен съд като обвиняем по дело за измама.

Юристът е обвинен в това, че е измамил родители чиийто деца са съдени за изнасилване. От трите семейства той е взел 13 500 лева с обещанието, че с лични връзки и контакти ще освободи децата им от ареста.

Чрез използването на специални разузнавателни средства е установено, че той споменава имената на Окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев, както и на други фигури от системата.

Освен това, според обвинителния акт Павлов е наел криминално проявено лице, което се е срещнало с родителите за да иска още пари. Пред тях то се е представило като директорът на хасковското следствие Кръстю Кръстев.

Днес Кръстев също се яви в съда като свидетел, но делото бе отложено, тъй като подсъдимият адвокат не е получил препис от обвинителния акт.

Личното явяване на Венко Павлов в съда в Хасково днес бе изненадващо, тъй като той изтърпяваше присъда в старозагорския затвор по дело за рекет.

Оказа се, че в края на миналия месец Пловдивски апелативен съд е отменил наказанието лишаване от свобода за 5 години, както за Павлов така и за останалите 3-ма подсъдими. Съдът е приключил случая с налагането на условни присъди.