Оставиха в ареста учтивите похитители
Оставиха в ареста учтивите похитители / netinfo

Най-тежката мярка "задържане под стража" определи хасковски окръжен съд за двамата мъже, които отвлякоха 55-годишният Атанас Митев заради дълг на сина му.

Похитителите се казват Ралин Ралинов и Румен Огнянов. Първият е роден в Разград, а другият в Кърджали. С българско и турско гражданство са, живеят в Турция и често посещават България. Тук имат регистрирана фирма. И двамата заявиха пред съда, че не са виновни и че няма да се укрият.

Румен Огнянов заяви, че с бащата на Хубен, който им дължи 25 000 евро, нямат проблеми и дори са станали приятели. Каза също, че не са го заплашвали и не са го наранявали, докато 10 часа е бил с тях. Напротив, разхождали се из София, почерпили са го и са се разбрали за връщането на дълга. На въпрос защо са дали толкова пари на Хубен, отговорът беше: защото му вярвахме, бяхме приятели, той яде и пи с нашите семейства. А сега какво стана нашите пари взеха и нас вътре ни затварят, коментираха обвиняемите.

Според съда деянието е с висока степен на обществена опасност и освен това е било предварително подготвено. Ралинов и Огнянов са наели автомобила, в който е качен бащата, купили са въже, с което са завързали ръцете му, и освен това са го предупредили да си вземе две одеяла, от което може да се предположили, че е щял да бъде държан по-дълго време.  

Двамата съучастници на похитителите все още се издирват.