Оставиха в ареста мулетата на Таки
Оставиха в ареста мулетата на Таки / netinfo

Състав на Окръжния съд постанови най-тежката мярка "задържане под стража" на тримата мъже, заловени при спецакция с около 35 кг хеорин в края на миналата седмица. Заловената дрога минавала от Турция транзит през България за Западна Европа. Твърди се, че пратката е от канала на обявения за издирване Христофорос Аманатидис-Таки.

Акцията започна след проверка на Граничния пункт Капитан Андреево на лек автомобил, в който бяха открити наркотиците за 5 млн.лв. Шофьорът на автомобила, който също е задържан, се съгласи да съдейства. Контролираната пратка с хероин беше проследена до мястото й за предаване на автомагистрала "Тракия" край Ихтиман, където бяха арестувани другите двама.

Тургай Юсеин и Георги Кузев са изпълнявали ролята на т.нар. наркомулета. Третият арестуван, Фикрет Какасул, е бил на по-високо ниво в йерархията. При спецакцията той се е опитал да избяга. Тургай Юсеин е изтърпял присъда за неправомерно поведение и унищожаване на чуждо имущество. Георги Кузев също е криминално проявен. През 1985 година е бил осъден за изнасилване.