Димитровград, талони за Синя зона
Димитровград, талони за Синя зона / Дарик радио-Хасково
Още Синя зона в Димитровград с нови талони
93447
Още Синя зона в Димитровград с нови талони
  • Още Синя зона в Димитровград с нови талони
Нови талони за паркиране въвеждат в община Димитровград от 2 май. Промяната бе утвърдена от местния парламент и цели удобство за гражданите и по-добрата организация на работа в общинското предприятие, което стопанисва паркингите. На новите талони негови служители ще маркират чрез продупчване месеца, датата и часа на паркиране. Така ползвателите на платени места в Синя зона ще могат да следят точния час, в който са оставили автомобила си.

Със 75 броя се увеличава и броят на местата за кратковременно платено паркиране в Синя зона. До момента те са 56, като  с промяната стават 131. Новите места  са по южната пътна лента по бул." Благоев" от кръговото кръстовище до новата Автогара до кръстовището с ул."Ромен Ролан", двустранно в началото на ул. "Ромен Ролан" при кръстовището с бул." Благоев"; на паркингът от южната страна на сервизната улица зад сградата на Централна поща, между ул."Елин Пелин" и ул."Отец Паисий" и на паркинга зад сградата на театъра.

Работното време на зоната става с час по-малко- в делнични дни от 8.30ч. до 17.30ч., а за паркинга до Зеленчуков пазар- от 7.00ч. до 19.00ч.
Ще се увеличат и безплатните места за паркиране зад бул." Благоев" и ул. "Ромен Ролан“.

Красимир Янчев, Димитровград
Дарик радио-Хасково

С гласуваните днес промени в местната наредба детайлно се регламентира и употребата на т.нар. "скоба" за задържане на МПС, чийто водач е нарушил установените правила по заплащане и престой в "Синя зона", като се въвежда и забрана за паркиране от двете страни на пътното платно по сервизната улица зад пощата и театъра.

Предстои на следващата сесия да бъдат разгледани и предложения за промени в наредбата за местните такси, като ще бъде премахнат безплатният 15-минутен престой в Синя зона. 15 безплатни минути ще могат да се ползват и с новите талони, но само от тези, които са закупили такъв, уточни управителят на общинското предприятие, което стопанисва паркингите, Красимир Янчев. Чуйте го в приложения файл.