Още 51 бежанци в лагера край Харманли
Още 51 бежанци в лагера край Харманли / Darik News, Архив

Още 51 бежанци са били транспортирани снощи във временния лагер от затворен тип в бившите казарми край Харманли. С тях настанените там вече са 167, сред които и семейства с малки деца, съобщиха от областната управа в Хасково.

Лагерът бе открит спешно вечерта в петък с първите 54 бежанци. Вчера те достигнаха 110, повечето от които сирийци. Снощи от разпределителния център в Елхово са били транспортирани още 51, като службите, които работят на място там, очакват приемът да продължи и през деня днес. Всеки от настанените получава пакет с хранителни продукти за период от 5 дни. Няма да оставим тези хора гладни или без неща от първа необходимост, увери при инспекцията си в събота там председателят на държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев. Той съобщи, че за целта агенцията му работи съвместно с БЧК. Памперси и храни, играчки и пелени за децата са осигурили те.

 

От спешното откриване на временния лагер в Харманли до днес средно на денонощие там се настаняват около 50 бежанци. 450 места е капацитетът на разположените в бившите казарми 80 фургона. До края на седмицата те ще бъдат запълнени, ако приливът на бежанци продължава със същите темпове.