Оптимизират структурата на общинската администрация в Любимец
Оптимизират структурата на общинската администрация в Любимец / DarikNews.bg, Архив

За оптимизиране структурата на общинската администрация в Любимец и обслужващите звена към нея гласува местният парламент. С промяната щатните бройки от 67 стават 63, като се съкращават длъжности в Дирекция „Специализирана администрация“.

В изпълнение на решението от 1 септември към администрацията вече функционира спомагателна дейност „Чистота, благоустройство и обществен ред“. В тази структура са включени 4 звена, които ще работят в направленията: „Чистота, механизация, транспорт, общински пазари и програми“, „Озеленяване“, „Благоустройство, ремонт и поддържане обекти“ и „Стопански дейности и обществен ред“. В нея ще работят общо 55 човека, голяма част от които са били на щат и до момента в общината.

В звено „Чистота, механизация, транспорт, общински пазари и програми“ ще работят 21 служители, предвид факта, че общината сама поема сметопочистването и сметоизвозването в града и останалите населени места.

В звено „Благоустройство, ремонт и поддържане на обекти“, служителите също са 21. Цели се общината да разполага с достатъчен човешки ресурс за поддържане на обектите – общинска собственост, за благоустройство и др.

 

Числеността на останалите обслужващи дейности, като Домашен социален патронаж, Детски ясли, Управление „Общински горски фонд“ и др., остава без промяна.