Определиха местата за агитация в община Димитровград
Определиха местата за агитация в община Димитровград / DarikNews, архив

Местата за поставяне на агитационни материали за предстоящите парламентарни избори в община Димитровград определи със своя заповед кметът Иво Димов на основание чл. 44, ал. 2 от ЗМСМА и чл. 134, ал. 3 от Изборния Кодекс

В Димитровград за тази цел ще се ползват информационните указатели, разположени в началото на пешеходната алея бул. „България” до павилиона за вестници, до църквата, до бл. 5 на бул. „Д. Благоев”, до бившето кино „Химик”, срещу автоспирката пред централна поща и северно от бившия комплекс „Дружба”.

За останалите населени места от общината:

- с. Бодрово – търговски обекти

- с. Брод – читалището

- с. Бряст - табло на автобусната спирка и табло пред читалището

- с. Великан – табло до кметството

- с. Воден - читалището

- с. Върбица – ресторанта

- с. Г. Асеново – табло в центъра, читалището

- с. Горски извор – търговските обекти

- с. Длъгнево – търговските обекти

- с. Добрич – табла пред кметството, училището

- с. Д. Белево – търговските обекти

- с. Здравец – търговските обекти

- с. Злато поле - търговските обекти

- с. Каснаково – търговските обекти

- с. Крепост – търговските обекти

- с. Крум – магазин на РПК

- гр. Меричлери – таблата на центъра

- с. Радиево – табла в центъра

- с. Райново – търговските обекти

- с. Светлина – търговските  обекти

- с. Сталево – табла пред кметството

- с. Скобелево –  читалището

- с. Странско – търговските обекти

- с. Черногорово – и ритуална зала

- с. Ябълково – таблата в центъра

- с. М.Асеново – табло в центъра

Забраняват се  използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация, поставянето на агитационни материали по трафопостове, ел.стълбове и други ел.съоръжения, използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и такива, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите, гласи заповедта.

Тя забранява също унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния Кодекс ред до края на изборния ден.

Забранява се поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването, пише още в нея. Както и партиите, коалициите и инициативните комитети в срок от 3 дни след изборния ден да премахнат поставените от тях материали.

За поставяне на транспаранти следва местата да се съгласуват в дирекция “Общинска собственост” на администрацията, като контролът по изпълнение на заповедта е възложен на директора й Теодора Стоянова.

При констатирани нарушения ще бъдат налагани административни наказания съгласно Изборния кодекс и Наредбата за опазване на обществения ред.