Оправят пътя Върбица - Скобелево?
Оправят пътя Върбица - Скобелево? / netinfo

Необходимо е през тази година да се извърши пълна рехабилитация на третокласния път Върбица-Скобелево и моста над река Марица там, тъй като обектът е важен за добрата транспортна комуникация на няколко области. Това бе мнението на членовете на Регионалния съвет за развитие на Южен Централен район, които днес проведоха първото си за тази година заседание в областната администрация. Срещата бе по инициатива на областния управител Румен Данев, който е председател на Съвета за първото шестмесечие на годината.

Въпросната пътна отсечка е с дължина 11.5 км., от тях 7.4 са на територията на Хасковска област. Рехабилитацията й ще осигури пряк достъп до АМ "Тракия", а за жителите на Кърджалийска област това ще се явява най-прекият път до столицата, стана ясно на заседанието. Освен това отсечката е важна и с оглед на работата по ЛОТ 1 и ЛОТ 2 на АМ "Марица", тъй като ще бъде най-удобната за движение на строителните материали. В крайна сметка членовете на РСР решиха, че път III-807 е приоритетен за осигуряване на безопасно и икономически ефективно движение за Хасковска област. Решението ще бъде отнесено до Агенция "Пътна инфраструктура" и други компетентни органи за осигуряване на финансиране.

На заседанието днес кметът на Свиленград Георги Манолов бе избран за зам.-председател на Съвета, в съответствие с разпоредбите на Правилника за прилагане на Закона за регионално развитие. Съгласно правилника, зам.-председател може да бъде представител на общините от областта, чийто областен управител председателства Регионалния съвет за развитие.